Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Έλβις: Η άγνωστη πλευρά του "Βασιλιά"

Δείτε τις αδημοσίευτες - μέχρι σήμερα - φωτογραφίες του "Βασιλιά" του Rock and Roll μέσα από τον φακό του Alfred Wertheimer (Pics + Vid)
Τριάντα έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ. Ο εκδοτικός οίκος Taschen εξέδωσε φωτογραφικό λεύκωμα με ....
"καρέ" του "Βασιλιά" του Rock and Roll, όπως τον αποθανάτισε ο φωτογράφος Alfred Wertheimer.

"Ποιος Έλβις";

Αυτή ήταν η αντίδραση του φωτογράφου Alfred Wertheimer όταν στις αρχές του 1956 του ανατέθηκε από τη δισκογραφική RCA Victor να φωτογραφίσει έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη από το Μέμφις. Ο Presley ήταν μόλις 21 χρονών.

Οι εικόνες του Wertheimer, ο οποίος υπήρξε ο προσωπικός φωτογράφος του Έλβις αποτυπώνοντας φωτογραφικά την πορεία του προς τη δόξα, επαναδιηγούνται τον μύθο του αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικής του ζωής, μακριά από τα φώτα της σκηνής, ακόμα και όταν ερωτοτροπούσε στα παρασκήνια με κάποια από τις χιλιάδες θαυμάστριες του.

Οι 1958 φωτογραφίες του 83χρονου σήμερα Wertheimer αποτελούν τη βάση του 400 σελίδων λευκώματος "Elvis & the Birth of Rock and Roll". Οι μισές από αυτές, ήταν μέχρι πρότινος αδημοσίευτες.




Βιβλίο συλλεκτικό, καθώς εκδόθηκε σε μόλις 1.706 αντίτυπα, υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον φωτογράφο.

"Γνώρισα έναν τύπο που δεν περίμενα ότι θα γινόταν τόσο διάσημος. Ήξερα όμως ότι δεν ντρεπόταν μπροστά στον φακό. Και μπορούσε να κάνει τα κορίτσια να κλαίνε", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Wertheimer για τον Έλβις.

Συνολικά ο φωτογράφος είχε την τύχη να τραβήξει περίπου 3.000 φωτογραφίες του Presley. Πρόκειται και για τη σημαντικότερη δουλειά της καριέρας του.

Το λεύκωμα εδώ





Μία ταινία - αφιέρωμα στον θρύλο της ροκ:
Ολονυχτία την Παρασκευή στη Γκρέισλαντ

Όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες θαυμαστές του έδωσαν ραντεβού στη Γκρέισλαντ στο Μέμφις του Τενεσί για να τιμήσουν τη μνήμη του "Βασιλιά".

Με κεριά και φωτογραφίες του στα χέρια, μετείχαν στην ολονυχτία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι πύλες του σπιτιού του άνοιξαν στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) και οι θαυμαστές του περπάτησαν μέχρι τον τάφο του Πρίσλεϊ που βρίσκεται στον Κήπο Διαλογισμού.

Η εκδήλωση συνήθως διαρκεί περίπου δύο ώρες, οι πύλες ωστόσο παρέμειναν ανοικτές μέχρι να προσκυνήσουν όλοι οι θαυμαστές στον τάφο, το πρωί της 16ης Αυγούστου.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε στη Γκρέισλαντ το 1977, σε ηλικία 42 ετών, από καρδιακή αρρυθμία.

Από το 1956 ως το 1977 κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ, κέρδισε τρία Γκράμι (είχε 14 υποψηφιότητες), ενώ πρωταγωνίστησε και σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές ταινίες.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!