Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

POPOVERS

ΥΛΙΚΑ
(για 10 popovers)
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
1 φλ. γάλα
15 γρ. Flora με ....25% βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
4 - 5 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
ή
5 φράουλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο την οποία έχουμε λιώσει, το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά τα φορμάκια πριν αδειάσουμε την ζύμη μας. Γεμίζουμε τα φορμάκια στα 2/3 της χωρητικότητας τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ακόμα.
Για το σερβίρισμα χτυπάμε τη μαργαρίνη μαζί με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με φρέσκα φρούτα κομμένα σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τη μαργαρίνη με μαρμελάδα ή φρέσκα φρούτα στο ψυγείο να ξανακρυώσει πριν τη χρησιμόποιήσουμε. Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 6 βατόμουρα ή 1 μπανάνα
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!