Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινά βότανα που κάνουν τα φαγητά μας ευωδιαστά και γεμάτα Υγεία!

Βαθύ πράσινο γεμάτο θρεπτικά συστατικά…..
όταν προσθέτουμε στα πιάτα μας από μια χούφτα πράσινα ευωδιαστά βότανα προσθέτουμε και μια σειρά θρεπτικά συστατικά….
ενδεικτικά αναφέρω…

1) μαϊντανός μιά εξαιρετική πηγή:
βιταμίνης Α…
βιταμίνης C…
βιταμίνης Κ…
σιδήρου…και…
φολικού οξέως….
2) βασιλικός μια εξαιρετική πηγή:
βιταμίνης Α….
βιταμίνης Κ…
σιδήρου…και….
ασβεστίου…
3) μάραθος πολύ καλή πηγή:
βιταμίνης C….
φολικού οξέως….
καλίου…
φυτικών ινών….με..
ισχυρές αντιφλεγμονώδης ιδιότητες…
4) σέλινο εξαιρετική πηγή:
βιταμίνης C…
βιταμίνης K…
βιταμίνης Β6…
φολικού οξέως…
καλίου…
διαιτητικών ινών….
μολυβδαινίου…
μαγγανίου…επιπλέον είναι…
πλούσιο σε phthalides -προφέρεται “thalides”-και είναι ενώσεις οι οποίες…
έχουν αντιιικές….
διουρητικές…
αντιοξειδωτικές….
αγχολυτικές ιδιότητες…και….
βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει σοβαρά προβλήματά του όπως….
αρθριτικά….
άσμα…
ποδάγρα….
5) σπαράγγι εξαιρετική πηγή:
φολικού οξέως….
βιταμίνης Α…
βιταμίνης Κ…
βιταμίνης C..
βιταμίνες του συμπλέγματος B….
μαγγανίου…
καλίου…
φωσφόρου…φυτικών-διαιτητικών ινών….και…
#) μην ξεχνάμε ότι όλα τα πράσινα βότανα και λαχανικά είναι..
πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες σε…
φλαβονοειδή και..
πτητικά έλαια……
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!