Αγοράζουμε και πλένουμε καλά περίπου 4 κιλά σταφύλια και τα στύβουμε με το χέρι πάνω από ψιλή σήτα. Για ευκολία μπορούμε να τα περάσουμε από το μπλέντερ και να τα .....σουρώσουμε για να απομακρύνουμε κουκούτσια και φλούδες.
Βάζουμε τον χυμό να βράσει και προσθέτουμε μια φέτα ψωμί τυλιγμένο σε ένα καθαρό πανί ή σε λίγο τούλι. Το ψωμί αντιδρά με τον χυμό του σταφυλιού και παράγει διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργεί πλούσιο αφρισμό ο οποίος συγκεντρώνει στην επιφάνεια τα ξένα σώματα και τα οποία απομακρύνουμε ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά βγάζουμε το πανί και αφήνουμε το ίζημα να κατασταλάξει για 3-4 ώρες. Σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και αν θέλουμε τον ξαναβράζουμε για 20 λεπτά. Ο μούστος διατηρείτε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο για περίπου ένα χρόνο.
Βάζουμε τον χυμό να βράσει και προσθέτουμε μια φέτα ψωμί τυλιγμένο σε ένα καθαρό πανί ή σε λίγο τούλι. Το ψωμί αντιδρά με τον χυμό του σταφυλιού και παράγει διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργεί πλούσιο αφρισμό ο οποίος συγκεντρώνει στην επιφάνεια τα ξένα σώματα και τα οποία απομακρύνουμε ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά βγάζουμε το πανί και αφήνουμε το ίζημα να κατασταλάξει για 3-4 ώρες. Σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και αν θέλουμε τον ξαναβράζουμε για 20 λεπτά. Ο μούστος διατηρείτε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο για περίπου ένα χρόνο.