Βότκα με λεμόνι αν όχι στο μπαλκόνι γιατί να μην την απολαύσετε στο... πιάτο σας;
Δείτε πως θα φτιάξετε το πιο εύκολο και οικονομικό ριζότο με βότκα και λεμόνι...
Τι θα χρειαστείτε (Για 4 άτομα)
1 1/3 φλιτζάνι ρύζι Arborio
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μίσχος σέλινο κομμένο
2 κύβους ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένους σε 6 φλυτζάνια βραστό νερό
Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Τριμμένη φλούδα και χυμό 1 λεμονιού
3 κ.σ. βότκα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα το ετοιμάσετε
1. Βάζετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζεται.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Ρίχνετε το σκόρδο και το ρύζι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
4. Προσθέτετε μία-μία τις κουταλιές ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας καλά. Το ρύζι είναι έτοιμο σε 20-30 λεπτά, μόλις είναι μαλακό και κρεμώδες, χωρίς να λιώσει.
5. Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ζωμό ακόμα.
6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα 1 κ.σ. φλούδα λεμονιού, τη βότκα, 3 κ.σ. περίπου παρμεζάνα και πιπέρι.
7. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται έξτρα πιπέρι ή λεμόνι.
8. Σερβίρετε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή
Δείτε πως θα φτιάξετε το πιο εύκολο και οικονομικό ριζότο με βότκα και λεμόνι...
Τι θα χρειαστείτε (Για 4 άτομα)
1 1/3 φλιτζάνι ρύζι Arborio
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μίσχος σέλινο κομμένο
2 κύβους ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένους σε 6 φλυτζάνια βραστό νερό
Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Τριμμένη φλούδα και χυμό 1 λεμονιού
3 κ.σ. βότκα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα το ετοιμάσετε
1. Βάζετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζεται.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Ρίχνετε το σκόρδο και το ρύζι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
4. Προσθέτετε μία-μία τις κουταλιές ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας καλά. Το ρύζι είναι έτοιμο σε 20-30 λεπτά, μόλις είναι μαλακό και κρεμώδες, χωρίς να λιώσει.
5. Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ζωμό ακόμα.
6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα 1 κ.σ. φλούδα λεμονιού, τη βότκα, 3 κ.σ. περίπου παρμεζάνα και πιπέρι.
7. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται έξτρα πιπέρι ή λεμόνι.
8. Σερβίρετε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή