Υλικά (για 4 άτομα)
¾ φλιτζανιού ρύζι
4 φλιτζάνια .....άπαχο γάλα εβαπορέ
¼ φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
2 βανίλιες (ή ½ καρπό, χωρισμένο κατά μήκος)
4 κ.σ ζάχαρη καστανή, φυσική
3 πορτοκάλια
κανέλα
Εκτέλεση
1. Βράζετε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20 λεπτά.
2. Κρατάτε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα στύβετε.
3. Προσθέτετε στο ρύζι το ξύσμα και το χυμό από τα 2 πορτοκάλια, τη βανίλια, το γάλα (και το απλό και το ζαχαρούχο) και τη ζάχαρη.
4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
5. Κατεβάζετε από τη φωτιά, (αφαιρείτε τη βανίλια, αν έχετε χρησιμοποιήσει καρπό) και το αφήνετε να κρυώσει. Το σερβίρετε με πορτοκάλι και κανέλα.
Πηγή
¾ φλιτζανιού ρύζι
4 φλιτζάνια .....άπαχο γάλα εβαπορέ
¼ φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
2 βανίλιες (ή ½ καρπό, χωρισμένο κατά μήκος)
4 κ.σ ζάχαρη καστανή, φυσική
3 πορτοκάλια
κανέλα
Εκτέλεση
1. Βράζετε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20 λεπτά.
2. Κρατάτε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα στύβετε.
3. Προσθέτετε στο ρύζι το ξύσμα και το χυμό από τα 2 πορτοκάλια, τη βανίλια, το γάλα (και το απλό και το ζαχαρούχο) και τη ζάχαρη.
4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
5. Κατεβάζετε από τη φωτιά, (αφαιρείτε τη βανίλια, αν έχετε χρησιμοποιήσει καρπό) και το αφήνετε να κρυώσει. Το σερβίρετε με πορτοκάλι και κανέλα.
Πηγή