Το αλεύρι θα πρέπει για να το χρησιμοποιήσεις, να έχει συντηρηθεί καλά.
Να μην έχει μπαγιατέψει και βέβαια να μην έχει πιάσει μαμούνια
Το αλεύρι σε συσκευασία έχει και την .....ημερομηνία λήξης, που όμως μπορεί να μη φαίνεται καθαρά.
Γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζεις ότι:
Το άσπρο αλεύρι, διατηρείται 6-12 μήνες
Το αλεύρι ολικής άλεσης διατηρείται 1 – 3 μήνες
Καλό είναι, αφού ανοίξεις το αλεύρι, να το βάλεις σε γυάλα που κλείνει καλά. Και ακόμη καλύτερα αν το βάλεις σε καλά κλεισμένη γυάλα, μόλις το αγοράσεις.
Λένε πως το αλεύρι που κάνει για όλες τις χρήσεις, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο χρόνια.
Και μη ξεχνάς να βάζεις φύλλα δάφνης στο ντουλάπι που αποθηκεύεις το αλεύρι και το σιμιγδάλι, αν δεν θες να μαζευτούν μαμούνια
πηγη
Να μην έχει μπαγιατέψει και βέβαια να μην έχει πιάσει μαμούνια
Το αλεύρι σε συσκευασία έχει και την .....ημερομηνία λήξης, που όμως μπορεί να μη φαίνεται καθαρά.
Γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζεις ότι:
Το άσπρο αλεύρι, διατηρείται 6-12 μήνες
Το αλεύρι ολικής άλεσης διατηρείται 1 – 3 μήνες
Καλό είναι, αφού ανοίξεις το αλεύρι, να το βάλεις σε γυάλα που κλείνει καλά. Και ακόμη καλύτερα αν το βάλεις σε καλά κλεισμένη γυάλα, μόλις το αγοράσεις.
Λένε πως το αλεύρι που κάνει για όλες τις χρήσεις, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο χρόνια.
Και μη ξεχνάς να βάζεις φύλλα δάφνης στο ντουλάπι που αποθηκεύεις το αλεύρι και το σιμιγδάλι, αν δεν θες να μαζευτούν μαμούνια
πηγη