Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 (περίπου) φλυτζ.χλιαρό νερό
Για την γέμιση
ροδέλες πράσινης πιπεριάς
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα πολτοποιημένη
ρίγανη
φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ελιές και ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλατι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό όσο πάρει. Κάνουμε την ζύμη ρολλό και κόβουμε σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό. Ανοίγουμε κάθε φέτα σε δίσκο και τους στρώνουμε σε ταψί. Πολτοποιούμε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι. Βάζουμε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάζουμε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200°C πάνω κάτω αντίσταση για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
πηγη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλατι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό όσο πάρει. Κάνουμε την ζύμη ρολλό και κόβουμε σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό. Ανοίγουμε κάθε φέτα σε δίσκο και τους στρώνουμε σε ταψί. Πολτοποιούμε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι. Βάζουμε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάζουμε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200°C πάνω κάτω αντίσταση για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
πηγη