ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα….
χυμό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα της φλούδας του πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/4 του φλυτζανιού βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/2 κούπα ψίχα καρυδιού αλεσμένη
2 κουταλάκι κανέλα τρίμμα
1 ποτήρι μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με το βούτυρο. Μετά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ, και μισό κουταλάκι κανέλα.
Έπειτα, ανοίγουμε ένα μικρό λάκκο στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε το υγρό μείγμα που έχουμε φτιάξει.Τώρα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
Στο μεταξύ, βουτυρώνουμε ένα ταψί.Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα κάνουμε όμως λίγο πλακουτσωτά για να ψηθούν πιο εύκολα και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.Ψήνουμε τα μελομακάρονα-μπουκίτσες στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά προσέχοντας όμως να μην μας αρπάξουν.
Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ένα ποτήρι μέλι, ένα ποτήρι ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Αν στην επιφάνεια μαζευτεί αφρός τον αφαιρούμε.
Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα τοποθετούμε λίγα-λίγα σε ένα άλλο ταψί ανάποδα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Τα αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα και τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι στο οποίο έχουμε ανακατέψει και λίγη ακόμα κανέλα.
Τα μελομακάρονα μπουκίτσες είναι έτοιμα και περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τα απολαύσουν!!!!