Υλικά:
2 κούπες ρύζι αρωματικό ή πιλαφιού μακρύκοκκο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
ελαιόλαδο
4 κούπες.....
ζωμό από βρασμένα παντζάρια2 κούπες ρύζι αρωματικό ή πιλαφιού μακρύκοκκο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
ελαιόλαδο
4 κούπες.....
αλάτι
πιπέρι
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε λίγο να χρυσίσει.
Ρίχνουμε το ζουμί από τα παντζάρια, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνουμε να πιεί το ζουμί του και όταν βγάλουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα για ένα δεκάλεπτο.
Μπορείτε να το φορμάρετε σε διάφορα παιχνιδιάρικα σχήματα.
Πηγή