Φτιάξτε υπέροχη και γρήγορη σοκολατόπιτα ακόμα και για τις πιο έκτακτες λιγούρες σας αφού σε 30 λεπτά είναι έτοιμη.
180 γρ. κουβερτούρα.....
80 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
3 αβγά
30 γρ. σησαμέλαιο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Σπάτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την τριμμένη αμιγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της και να κάνει κρούστα.
Πηγή
180 γρ. κουβερτούρα.....
80 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
3 αβγά
30 γρ. σησαμέλαιο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Σπάτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την τριμμένη αμιγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της και να κάνει κρούστα.
Πηγή