Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο κινείται με αέρα!- Βίντεο

Airpod αέρα κινούμενο αυτοκίνητο 02 thumb 550xauto 98792 Αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο τρέχει On Air!Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν την κυρίαρχη θέση στην εναλλακτική αγορά του αυτοκινήτου και έχουν γίνει ευρέως αποδεκτά σε όλο τον κόσμο από πολλές…

μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων, αλλά η Tata Motors (μια ινδική αυτοκινητοβιομηχανία) αλλάζει το σκηνικό, με το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με αέρα, το Airpod .

Η τεχνολογία του Airpod, αρχικά δημιουργήθηκε στη Γαλλία από την Motor Development International, αλλά έκτοτε έχει αγοραστεί από την Tata με την ελπίδα να το φέρει στην ινδική αγορά αυτοκινήτου. Με σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων και στο κόστος περίπου ενός σεντ ανά χιλιόμετρο, είναι σίγουρα ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και οικονομικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Η δεξαμενή έχει χωρητικότητα περίπου 175 λίτρα πεπιεσμένου αέρα και μπορεί να γεμίσει είτε σε ειδικούς σταθμούς είτε ενεργοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο όχημα και τραβάει τον αέρα από έξω. Με κόστος περίπου $ 10.000, αυτό το αυτοκίνητο θα μπορούσε να νικήσει τα πιο οικονομικά και οικολογικά αυτοκίνητα στην αγορά.

Ο σχεδιασμός είναι ακόμα αντικείμενο επεξεργασίας, καθώς επίσης και η εφαρμογή πιο παραδοσιακού συστήματος διεύθυνσης από αυτό που χρησιμοποιεί σήμερα και αποτελείται από ένα joystick για τον έλεγχο του πίσω διαφορικού, αλλά αυτό το αυτοκίνητο έχει σίγουρα πολλές δυνατότητες στην κίνηση εντός πόλεως. Μπορεί να ξεκίνησε στην Ινδία, αλλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί εύκολα στην παγκόσμια αγορά. Ας ελπίσουμε να το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Επιμέλεια Μάριος

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!