Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

To Renault Kwid συνοδεύεται από ιπτάμενο drone που ενημερώνει για κίνηση, μποτιλιάρισμα (video)

Ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα επιτρέπει στο νέο μικρό αυτοκίνητο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault να αποφεύγει το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πόλης.
Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για το νέο, καινοτόμο τετραθέσιο Kwid της Renault.
To “drone” ίπταται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο μήκους 3,6 μέτρων και ενημερώνει τον οδηγό για την κατάσταση της κίνησης στους δρόμους της πόλης.
Η “φωλιά” του drone βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου: με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγει και το μη επανδρωμένο μικροσκοπικό όχημα βγαίνει για “περιπολία”.
Το drone θα κινείται είτε μπρος είτε πίσω από το αυτοκίνητο και θα μπορεί να στέλνει ασύρματα ζωντανή εικόνα για την κατάσταση της κίνησης στο smartphone ή στο tablet του οδηγού ή του συνεπιβάτη του.
Το Renault Kwid παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται από 7 ως 11 Φεβρουαρίου, στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
Σε κάθε περίπτωση εάν θέλετε να μετακινηθείτε στην πόλη χωρίς να επιβαρύνεται την κίνηση στους δρόμους με το αυτοκίνητό σας και την ατμόσφαιρα με τις εκπομπές των αερίων καύσης του χρησιμοποιείστε το ποδήλατο ή τα πόδια σας.
“Πράσινη” επιλογή θα γίνει και η ηλεκτροκίνηση όταν αποφασίσουμε ως χώρα να στραφούμε σοβαρά στις ΑΠΕ και να απεξαρτηθούμε από τον λιγνίτη και το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δείτε το Renault Kwid εν δράσει:


Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!