Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Όσοι τρώνε ψάρι κινδυνεύουν λιγότερο από το διαβήτη

Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι τα τελευταία χρόνια γνωστά για την προστατευτική τους δράση στην καρδιά και τα αγγεία.

Νέα ερευνητικά στοιχεία έρχονται να αναδείξουν μια άλλη πτυχή της σημαντικότητάς του, η οποία έχει να κάνει με τον προστατευτικό τους ρόλο έναντι του υψηλού σακχάρου και του διαβήτη τύπου ΙΙ.


Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας ανέλυσαν στοιχεία μια μεγάλης μελέτης που λαμβάνει χώρα εκεί, της Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study (KIHD), σε δείγμα 2212 αντρών, ηλικίας 42 έως 60 ετών.

Από τα αποτελέσματα βρέθηκε ότι όσοι είχαν υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 στο αίμα τους είχαν και μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

Υπενθυμίζουμε, ότι η κατεξοχήν πηγές αυτών των λιπαρών στη διατροφή μας είναι τα ψάρια και ιδιαιτέρως τα λιπαρά, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγκα κ.α.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!