Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνταγή για νηστίσιμη καρμπονάρα

Νομίζετε πως λόγω Σαρακοστής δεν μπορείτε να γευτείτε την αγαπημένη σας καρμπονάρα; Κι όμως υπάρχουν φυτικές λύσεις από σόγια που χρησιμοποιούν οι χορτοφάγοι όλο το χρόνο.
Υλικά:
1/2 πακέτο μακαρόνια
1 1/2 κούπα φυτική κρέμα
2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
200γρ. ....μανιτάρια
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι
Φυτικό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνω σε μια κατσαρόλα την κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζω μέχρι να πήξει ελαφριά.
Προσθέτω τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω.
Τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό. Ρίχνω την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά να πάει παντού.
Τα σερβίρω και ρίχνω από πάνω φυτικό τυρί τριμμένο.

Πηγή

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!