Η γαλατόπιτα είναι πολύ ωραία, αλλά αρκετές νοικοκυρές δεν μπαίνουν στον κόπο να τη φτιάξουν, λόγω χρόνου.
Κι όμως. Εμείς βρήκαμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό γάλα
• 1 φλυτζάνι ....σιμιγδάλι ψιλό
• 2 βανίλιες
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 400 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
• Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
• Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
• Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
• Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
• Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσή από πάνω.
• Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
• Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Πηγή
Κι όμως. Εμείς βρήκαμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό γάλα
• 1 φλυτζάνι ....σιμιγδάλι ψιλό
• 2 βανίλιες
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 400 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
• Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
• Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
• Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
• Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
• Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσή από πάνω.
• Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
• Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Πηγή