Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Για να παραμένει καθαρή η καφετιέρα


Μια φορά το μήνα, η καφετιέρα πρέπει να καθαρίζεται, αφού μαζεύονται άλατα και υπολείμματα καφέ.
Και δεν εννοούμε το δοχείο που μαζεύει τον καφέ, που έτσι κι αλλιώς το καθαρίζουμε, αλλά τα υπόλοιπα μέρη της καφετιέρας, από τα οποία φιλτράρετε ο καφές.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καθαρίσει καλά μια καφετιέρα:.....
Φτιάχνουμε μείγμα από 3 κούπες άσπρο ξύδι και 6 κούπες νερό, ποσότητα αρκετή για να γεμίσει το δοχείο. Αν η καφετιέρα δεν έχει καθαριστεί ποτέ από τότε που αγοράστηκε, δηλαδή από τον περασμένο αιώνα και βάλε, τότε η αναλογία ξυδιού με νερό θα πρέπει να είναι μισή / μισή
Λιώσε σε νερό δύο ταμπλέτες απ” αυτές που καθαρίζουν τις μασέλες. Το υγρό με τις λιωμένες ταμπλέτες το χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις την καφετιέρα.
28 γραμμάρια κιτρικού οξέως που θα διαλύσεις σε 4 κούπες ζεστό νερό και 4 κούπες κρύο νερό και που θα προσθέσεις στην καφετιέρα, είναι ότι πρέπει για να γίνει ένας πολύ καλός καθαρισμός.
Για να καθαρίσει καλά το γυάλινο δοχείο από υπολείμματα καφέ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ( που γενικά την αποφεύγουμε ). Την χλωρίνη, ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να την ανακατεύεις με ξύδι ή άλλα οξέα, γιατί οι αναθυμιάσεις είναι πολύ επικίνδυνες, καθότι τοξικές.
ΜΗ χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα με ζεστό νερό για να καθαρίσεις την καφετιέρα, γιατί το μόνο που θα επιτύχεις, θα είναι να μπλοκάρεις την έξοδο του υγρού.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!