Φτιάξτε γρήγορα κι εύκολα, τάρτα σοκολάτας που θα ξετρελάνει την οικογένειά σας αλλά και τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
Για τη βάση:
300 γρ. σοκολατένια cookies
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Για την κρέμα σοκολάτας:.....
300 γρ. κουβερτούρα
200 ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βιτάμ.
Σε ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης (για να ξεφορμάρουμε εύκολα την τάρτα) και στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου. Καλύπτουμε τη βάση μας με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από πάνω.
Για να φτιάξουμε την επίστρωση σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε απλό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση της τάρτας, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα απλωμένη.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι ή ζάχαρη άχνη και παγωτό ή σαντιγί χτυπήστε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με τη βοήθεια κορνέ διακοσμείστε τη τάρτα σας.
Υλικά:
Για τη βάση:
300 γρ. σοκολατένια cookies
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Για την κρέμα σοκολάτας:.....
300 γρ. κουβερτούρα
200 ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βιτάμ.
Σε ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης (για να ξεφορμάρουμε εύκολα την τάρτα) και στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου. Καλύπτουμε τη βάση μας με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από πάνω.
Για να φτιάξουμε την επίστρωση σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε απλό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση της τάρτας, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα απλωμένη.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι ή ζάχαρη άχνη και παγωτό ή σαντιγί χτυπήστε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με τη βοήθεια κορνέ διακοσμείστε τη τάρτα σας.