Υλικά
(για το φύλλο)μαγιά: 100 γρ.
κατσικίσιο γάλα: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού (για τη ζύμη)
κρόκοι αυγών: 3 και επιπλέον 1 αυγό για το άλειμμα
αλεύρι μαλακό: 1 1/2 κιλό
κατσικίσιο γάλα: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού (για τη ζύμη)
κρόκοι αυγών: 3 και επιπλέον 1 αυγό για το άλειμμα
αλεύρι μαλακό: 1 1/2 κιλό
(για τη γέμιση).........
φρέσκο κρητικό ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκιά: 2 κιλά
βανίλιες: 2-3
ασπράδια αυγών: 3
ζάχαρη: όση θέλετε (ανάλογα με το πόσο γλυκά σας αρέσουν)
κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Διαλύετε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά. Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε. Ανοίγετε σε φύλλο χοντρό.
φρέσκο κρητικό ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκιά: 2 κιλά
βανίλιες: 2-3
ασπράδια αυγών: 3
ζάχαρη: όση θέλετε (ανάλογα με το πόσο γλυκά σας αρέσουν)
κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Διαλύετε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά. Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε. Ανοίγετε σε φύλλο χοντρό.
Προσθέτετε στο ανθότυρο όση ζάχαρη θέλετε, τ' ασπράδια των αυγών και τις βανίλιες και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφού ανοίξετε το φύλλο, το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια με το στόμιο μεγάλου ποτηριού και αφού βάλετε τπ μείγμα του ανθότυρου, σχηματίζετε στρογγυλά καλιτσουνάκια. Τα τσιμπάτε με το πιρούνι για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα. Αλείφετε τα καλιτσουνάκια με αυγό και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Τα αφήνετε να ανέβουν για 3 ώρες περίπου. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Cμέχρι να ροδίσουν.
Αφού ανοίξετε το φύλλο, το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια με το στόμιο μεγάλου ποτηριού και αφού βάλετε τπ μείγμα του ανθότυρου, σχηματίζετε στρογγυλά καλιτσουνάκια. Τα τσιμπάτε με το πιρούνι για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα. Αλείφετε τα καλιτσουνάκια με αυγό και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Τα αφήνετε να ανέβουν για 3 ώρες περίπου. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Cμέχρι να ροδίσουν.