Πόσες φορές σας έχει τύχει να ζεσταίνετε γάλα στο μπρίκι και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, την ώρα που είστε λίγο αφηρημένες, αυτό να κολλήσει;
Αν όχι αρκετές, σίγουρα πάνω από μία φορά. Εμείς όμως όπως κάθε φορά έτσι και τώρα σας έχουμε τη λύση η οποία είναι πολύ απλή.... Για να μην κολλήσει στο μπρίκι το γάλα που βράζετε βρέξτε το μπρίκι (πριν βάλετε το γάλα) με κρύο νερό. Επίσης για να μην σας ξεχειλίσει το γάλα όταν βράζει αλείψτε τα χείλη του μπρικιού με βούτυρο. Για να μην κολλάνε τα καινούργια σκεύη βράζουμε μέσα σε αυτά πρώτα γάλα.
Δοκιμάστε το την επόμενη φορά και θα μας θυμηθείτε.