Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (18 μπισκοτα)
180 γρ.ταχινι ( να ειναι το πηχτο ταχινι και οχι το νερουλο)
100 γρ.μαυρη ζαχαρη
1 κ.γλυκου ξυσμα λεμονιου
1 κ.γλυκου..... ξυσμα πορτοκαλιου
1 σφηνακι κονιακ (35 ml)
50 ml χυμο πορτοκαλιου
1 βανιλια υγρη η'2 καψουλες σε σκονη
2 κ.γλυκου γεματα μπεικιν παουντερ
140 γρ. αλευρι φαριν απ
Λιγο σουσαμι για πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκανη εκτος απο το αλευρι και με τα χερια μας η'με ενα κουταλι ανακατευουμε και προσπαθουμε να ενωσουμε μεταξυ τους τα υλικα,

και κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι

και ζυμωνουμε ελαφρα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα.

Στρωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινα του φουρνου μας.
Παιρνουμε λιγη ζυμη στα χερια μας και πλαθουμε στρογγυλα μπισκοτα στο μεγεθος κεφτε.
Τα τοποθετουμε στην λαμαρινα τα πιεζουμε απο πανω ελαφρα να πλατυνουν λιγο,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175-180 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα.

Τα αφαιρουμε απο την λαμαρινα αφου ψηθουν τα αφηνουμε σε σχαρα να κρυωσουν,και τα φυλαμε σε μπισκοτιερα.Συνοδευουν υπεροχα γαλα,καφε,τσαι ακομα και σκετα σε καθε ωρα της ημερας.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!