Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ελαφρύ Πλακί με Μπακαλιάρο

Τα υλικά μου για 3 άτομα ήταν:
σε ροδέλες,
1 κιλό μπακαλιάρος σε κομμάτια καλά ξαλμυρισμένος,
1/2 κιλό μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα (υπάρχουν και κατεψυγμένα έτοιμα, μόνον που ....
σ' αυτήν την περίπτωση θα τ' αφήσετε να ξεπαγώσουν σε νερό και μετά θα τους αφαιρέσετε το πρώτο εξωτερικό φλούδι, καθώς είναι αρκετά σκληρό και δεν τα αφήνει να μελώσουν στο μαγείρεμα).
2 ντομάτες κομμένες επίσης σε ροδέλες,
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου,
πιπέρι, αλάτι (με λίγη προσοχή λόγου του αλμυρού μπακαλιάρου)
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
και μισό ποτήρι νερό.





Όλα τα υλικά μπήκαν σε αντικολλητικό ταψί κατά προτίμηση, με πρώτη την στρώση από τις πατάτες.
Κατόπιν μπήκε κομματισμένος μπακαλιάρος και ανάμεσα και από πάνω τα κρεμμυδάκια και οι ροδέλες της ντομάτας.
Έριξα τον χυμό και το νερό και κατόπιν πασπάλισα με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Τέλος πρόσθεσα το ελαιόλαδο και έψησα σε φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Μέχρι που είχαν μαλακώσει πολύ καλά και οι πατάτες μου.

ΠΗΓΗ
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!