Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα



Τι χρειαζόμαστε:

1 morfat
1 ζαχαρούχο γάλα....
1 εβαπορέ


Πώς το κάνουμε:

  1. Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat.γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγύ.
  3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
  4. Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
  5. Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και... έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
1)ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.
2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.
3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.


ΠΗΓΗ


Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!