Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΙΝΚΑΛΙ (khinkali)

Σήμερα η κυρία Ρόζα Καλαιτσίδου(την οποία ευχαριστούμε πολύ), μας παρουσίασε μια συνταγή που θα μας ταξιδέψει στη Γεωργία.
 Το χινκάλι είναι πουγκιά ζύμηςγεμιστά με κιμά,βρασμένα σε αλατισμένο νερό όπως τα ζυμαρικά. Ειναι μια υπέροχη γεύση που ....μόλις δοκιμάσαμε την βάλαμε αμέσως στα αγαπημένα μας.
Καλή επιτυχία!

Υλικα (για περιπου 60 χινκάλι):
Για τη γέμιση:
1 κιλό κιμά χοιρινό (η αν θέλετε αναμίξτε ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και ½ κιλό χοιρινό)
1 μεγάλο Κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο κολίανδρο (ποσότητα ανάλογη του γούστου μας)
μαίδανο (λίγο για την γεύση)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μπούκοβο
2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι για γεύση
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1 1 / 2 φλιτζάνια νερό
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Γέμιση:
Αφού ψιλοκόψετε το μαιδανό,το κολίανδρο και το κρεμμύδι τα ανακατεύετε με τον κιμά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

Ζύμη:
Ρίξτε το αλεύρι σε μια λεκάνη προσθέτουμε αλάτι και νερό και κάνουμε τη ζύμη να στέκετε (να μην είναι πολύ υγρή).



Σε μια αλευρωμένη επιφάνια πλάθουμε την ζύμη με το χέρι και δημιουργούμε ένα αρκετά χοντρό στρογγυλό φύλλο.




Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια από το φύλο τις ζύμης.













Αυτά τα στρογγυλά κομμάτια τα πλάθουμε σε φύλλα με την βοήθεια ενός πλάστη η μπουκαλιού.









Τοποθετήστε ένα κουτάλι γέμισης στο κέντρο του κάθε φύλλου.






Διπλώστε τις άκρες της ζύμης (πλισέ) έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα πουγκί






Τοποθετήστε τα πουγκιά σε αλευρωμένο δίσκο.






Ρίχνουμε 8-10 χινκάλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε μέχρι να ανεβούν στην επιφάνια (ανάλογα με το πάχος της ζύμης ίσος χρειαστούν λίγο παραπάνω βράσιμο)




Για να βγάλετε τα χιγκαλι χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα.






Σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με μαύρο πιπέρι.
Δοκιμάστε να τα φάτε χωρίς πιρούνι...
Καλή σας όρεξη!
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!