Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η δίαιτα του κόκκινου πιάτου

Μπορεί το χρώμα του πιάτου που τρώμε να επηρεάζει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε;
Κι όμως μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι όσοι έτρωγαν σε κόκκινα πιάτα ή έπιναν από κόκκινα ποτήρια κατανάλωναν σχεδόν 40% λιγότερη ποσότητα απ’ ότι όταν χρησιμοποιούσαν άλλα χρώματα.
Στο ένα πείραμα, οι ερευνητές σύγκριναν πόση ποσότητα αναψυκτικού ήπιαν 41 μαθητές από δύο ποτήρια με διαφορετικό χρώμα, το ένα ήταν μπλέ και το άλλο κόκκινο και το αποτέλεσμα ήταν ότι από το μπλε ποτήρι είχε καταναλωθεί μεγαλύτερη ποσότητα.
Στο δεύτερο πείραμα 109 άνδρες και γυναίκες κλήθηκαν να φάνε πρέτζελ από τρια διαφορετικού χρώματος πιάτα, ένα άσπρο, ένα μπλε κι ένα κόκκινο. Στο τέλος τα περισσότερα πρέτζελ είχαν φαγωθεί από το μπλε πιάτο, ακολουθούσε το λευκό και τα λιγότερα είχαν καταναλωθεί από το κόκκινο πιάτο.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα κόκκινα σερβίτσια λειτουργούν ως φρένο για τον εγκέφαλο, δίνοντας εντολή ότι πρέπει να σταματήσει να τρώει. Διάφορες μελέτες μάλιστα έδειξαν ότι το κόκκινο χρώμα σε πιάτα και ποτήρια κόβει το τσιμπολόγημα.
Μήπως στην επόμενη δίαιτα ν’ αλλάξετε σερβίτσια βάζοντας κόκκινο στο τραπέζι σας;

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!