Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτό είναι το iPhone 5!!!

Η Apple παρουσίασε και επίσημα πλέον το iPhone 5, το νεότερο μέλος της οικογένειας κινητών της. Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από γυαλί και αλουμίνιο, είναι το λεπτότερο iPhone που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με το πάχος του να κινείται κατά 18% χαμηλότερα από το πιο πρόσφατο μοντέλο. Μάλιστα, ζυγίζει 112 γραμμάρια, 20% λιγότερο από το iPhone 4S. H Retina οθόνη του θα έχει πυκνότητα της τάξης των 326ppi, διαγώνιο 4 ιντσών και υποστηριζόμενη ανάλυση 1136x640. Η κεντρική του οθόνη μπορεί να φιλοξενήσει πέντε γραμμές εφαρμογών στην home screen.

Όσον αφορά στην απεικόνιση των εφαρμογών, οι νεότερες όπως τα Keynote, Pages, Numbers, iMovie και Garage Band θα γίνεται σε full screen, ενώ όσες δεν αναβαθμιστούν με τις κλασικές μαύρες μπάρες. Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζουμε τα: GPRS, EDGE, EV-Do, HSPA, HSPA+ (21Mbps), DC-HSDPA (42Mbps), LTE (100Mbps), με τον Cook να παρουσιάζει και τα δίκτυα ανά χώρα που θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες ταχύτητες. Όσον αφορά στην επεξεργαστική ισχύ της συσκευής, φοράει τον ολοκαίνουριο A6, ο οποίος είναι 2 φορές πιο γρήγορος και μπορεί να προσφέρει δύο φορές καλύτερα γραφικά σε σχέση με τον Α5.

Όσον αφορά στη μπαταρία, η ομάδα ανάπτυξης της συσκευής κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις αυτής του iPhone 4S. Συγκεκριμένα, το κινητό θα μπορεί να προσφέρει 8 ώρες ομιλίας σε 3G ή LTE δίκτυα και 10 ώρες WiFi browsing. Όσον αφορά στην κάμερα, δεν ξεφεύγουμε από τα δεδομένα του iPhone 4S με 8MP αισθητήρα και 5-element φακό (f/2.4 aperture). Μάλιστα, ο επεξεργαστής Α6 θα έχει τη δυνατότητα να μειώνει το "θόρυβο" και να προσφέρει ακόμη πιο καθαρά στιγμιότυπα. Η λήψη τους θα γίνεται σε 40% μικρότερο χρονικό διάστημα από την ενεργοποίηση της εφαρμογές. Ακόμη, η Apple αποκάλυψε το Panorama, χάρη στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να συνδέουν φωτογραφίες και να δημιουργούν λήψεις στα 28MP. Όσον αφορά στα videos, η πίσω κάμερα μπορεί να καταγράψει 1080p με βελτιωμένους μηχανισμούς σταθεροποίησης, αναγνώριση προσώπου και δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών. Η μπροστινή κάμερα θα μπορεί να καταγράφει στα 720p, ενώ και το FaceTime θα λειτουργεί πλέον μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά στο καλώδιο σύνδεσης, η Apple σημείωσε πως όλα όσα έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μέσω καλωδίου, θα μπορούν να επιτευχθούν πλέον ασύρματα. Ακόμη, επιβεβαίωσε τις φήμες για το μικρότερο βύσμα που είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες και σημείωσε πως ήδη έχει ετοιμαστεί μία σειρά περιφερειακών για να μπορεί να φορτιστεί η συσκευή με τα παλαιότερα περιφερειακά.
Πηγη: Enternity.gr
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!