Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ράλλυ Γαλλίας - 1o Σκέλος: Ο Sebastien Loeb έχει τον έλεγχο

Πρώτος και με διαφορά τερμάτισε το 1ο σκέλος του Ράλλυ Γαλλίας ο S. Loeb

Από το ξεκίνημα ως το τέλος του α’σκέλους ο S. Loeb (Citroen DS3 WRC) κατάφερε όχι μόνο να έχει την πρώτη θέση αλλά να φτιάξει και μία διαφορά ασφαλείας 13,1” από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη Jari Matti Latvala (Ford Fiesta WRC). Στην Τρίτη θέση ακολουθεί ο M. Hirvonen (Citroen DS3 WRC)...


Στις πρώτες Ειδικές Διαδρομές ο Jari-Matti Latvala κρατούσε σε εγρήγορση τον S. Loeb, όμως στο δεύτερο loop ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξέφυγε απαό τον οδηγό της Ford και διπλασίασε το προβάδισμά του με μια επιβλητική νίκη στην Hohlandsburg – Firstplan, όπου ο J. M. Latvala έμεινε 6,3” πίσω λόγω κακής επιλογής ελαστικών.

Ο Φινλανδός κατάφερε να είναι ο νικητής σε δύο από τις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (6η και 8η )το απόγευμα, αλλά τα... περιθώρια του οδηγού της Ford για τη νίκη έγιναν μικρότερα, και ολοκλήρωσε, το πρώτο σκέλος στη Γαλλία 13,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον S.Loeb.

Ο Mikko Hirvonen (Citroen DS3 WRC), ο μόνος άνθρωπος που έχει την πιθανότητα (βαθμολογικά) να κόψει την πορεία του S. Loeb προς τον τίτλο, είναι στην 3η θέση με διαφορά λίγο πάνω από μισό λεπτό.

Όμως ο Φινλανδός της Citroen, έχει να αντιμετωπίσει τον οδηγό της Ford Petter Solberg. Βρίσκεται μόλις 0,7" μπροστά του και ο Νορβηγός ξεκίνησε μία επίθεση για να τερματίσει στο podium.

Άτυχος ήταν ο Thierry Neuville είχε ένα τετ – α – κε στην πρώτη απογευματινή Ειδική Διαδρομή και "έπεσε" 7ος. Έτσι ο T. Neuville πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας προσπαθώντας να πάρει πίσω την έκτη θέση από τον Dani Sordo (Mini Cooper Works).

Η αυριανή ημέρα έχει 8 Ειδικές Διαδρομές, η πρώτη ξεκινά στις 09:38 και η τελευταία στις 15:45.

Πηγή: auto.in.gr

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!