Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Grand Prix Ιαπωνίας 2012 - Κατατακτήριες Δοκιμές: S.Vettel x4

Ο Γερμανός κατάφερε να πετύχει την 4η συνεχόμενη pole position στη Suzuka.

O Sebastian Vettel (Red Bull - Renault) ξεκινά για 4η φορά από την πρώτη θέση της εκκίνησης το Grand Prix στην πίστα Suzuka της Ιαπωνίας.

Δίπλα του (2ος ταχύτερος) βρίσκεται ο M.Webber (Red Bull - Renault).Τρίτος ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο Jenson Button (McLaren - Mercedes). Ο Βρετανός όμως χάνει τη θέση αυτή, λόγω ποινής 5 θέσων και ξεκινά τον αγώνα από την 8η θέση.
H τέταρτη pole position στη Suzuka για τον Sebastian Vettel ήρθε με μία επιβλητική απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιαπωνικού Grand Prix.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν καλύτερος στο Q2 και στη συνέχεια πέτυχε χρόνο, 1:30,839” στην αρχή του Q3.
Ο οδηγός της Red Bull – Renault  ετοιμαζόταν να βελτιώσει και άλλο το χρόνο του όταν Kimi Raikkonen έκανε τετ – α – κε και έβγαλε τη Lotus – Renault στη στροφή  “Spoon”, προκαλώντας καθεστώς κίτρινης σημαίας όταν όλοι οι οδγοί του Top 10 προσπαθούσαν να βελτιώσουν το χρόνο τους.
Όσοι οδηγοί ήταν γρήγοροι στο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστας κατάφεραν να είναι στο Top 5. Ο Mark Webber (Red Bull – Renault) ήταν ένας από αυτούς και είναι πέτυχε το δεύτερο καλύτερο χρόνο, 0,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον team-mate του.
O ήρωας της Ιαπωνίας Kamui Kobayashi (Sauber – Ferrari) θα θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τρίτη θέση. Ήταν ο τέταρτος ταχύτερος, αλλά κερδίσει μια θέση, την οποία χάνει ο Jenson Button, λόγω της ποινής, που του δόθηκε για την αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.
Τόσο οι δύο McLaren – Mercedes των J. Button και L. Hamilton αλλά και η Ferrari του Fernando Alonso φάνηκε να εμποδίζονται από την κίτρινη σημαία που βγήκε στην πίστα από την έξοδο του K. Raikkonen. Τότε η Ferrari του F. Alonso ήταν στην έβδομη θέση, μπροστά από τους Κ. Raikkonen και L. Hamilton.
Οι δύο οδηγοί της Ferrari δεν έχουν βρει ρυθμό με τον Felipe Massa να είναι 11ος και τον F. Alonso 7ος.
Πιο πίσω την εξάδα κλείνουν οι Romain Grosjean (Lotus – Renault) και Sergio Perez Sauber – Ferrari).
"Μάχη" είχαμε ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Force India – Mercedes Nico Hulkenberg και Paul di Resta. Ο Γερμανός άφησε εκτός Q3 τον Σκωτσέζο για λιγότερο από 1/10 του δευτερολέπτου. Όμως, ο Γερμανός έχει και αυτός ποινή 5 θέσεων για αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Η Mercedes AMG GP ήταν το κέντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα αλλά όχι για τις επιδόσεις των οδηγών της. Ο Michael Schumacher, έφτασε ως την 13η θέση ενώ ο Nico Rosberg ήταν 15ος .
Αυτή ήταν άλλη μία κακή περίοδος κατατακτηρίων δοκιμών για τον Bruno Senna, που παγιδεύτηκε πίσω από την Toro Rosso – Ferrari του Jean-Eric Vergne. Οι δύο βρέθηκαν μαζί  στο σικέιν στο τελευταίο γύρο του Q1. Το μπλοκάρισμα του Γάλλου προς το Βραζιλιάνο προκάλεσε άσεμνες χειρονομίες και ένα αργό χρόνο, από τον B. Senna.
H Σειρά της Εκκίνησης  
1. Sebastian Vettel (Red Bull – Renault) 1: 30,839”
2. Mark Webber (Red Bull – Renault) + 0,251”
3. Kamui Kobayashi (Sauber – Ferrari) + 0,861”
4. Romain Grosjean (Lotus – Renault) + 1,059”
5. Sergio Perez (Sauber – Ferrari) + 1,183”
6. Fernando Alonso (Ferrari) + 1,275”
7. Kimi Raikkonen (Lotus – Renault) + 1,369”
 8. Jenson Button (McLaren – Mercedes) + 0.451”
9. Lewis Hamilton (McLaren – Mercedes)  + 1,488”
10. Felipe Massa (Ferrari) + 0,792”

Πηγή: auto.in.gr
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!