Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κουρκούτι για Πίτα

Το κουρκούτι είναι αρκετά γνωστό γιατί γίνεται εύκολα και γρήγορα. Ταιριάζει βασικά σε χορτόπιτες και τυρόπιτες. Θέλει προσοχή μόνο σε ένα σημείο ...
αν η γέμιση είναι ανάμεσα και δεν το ψήνουμε όλο μαζί. Να μην κάνουμε χοντρή την στρώση στο κάτω μέρος της πίτας μας.
ΥΛΙΚΑ – για ένα ταψί τετράγωνο 35 Χ 30 cm
400 γραμμάρια αλεύρι (από καλαμπόκι ή σταρένιο)
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το χέρι σε μία λεκάνη το αλεύρι το ελαιόλαδο, το αυγό, το γιαούρτι και το αλάτι.
Στην περίπτωση που το κουρκούτι μας είναι πολύ παχύ προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα μας.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας (στον πάτο και στα τοιχώματα) και απλώνουμε τα 2/3 από το κουρκούτι που φτιάξαμε. (είναι σημαντικό το ταψί μας να είναι σχετικά βαθύ γιατί θα φουσκώσει).
Βάζουμε τη γέμιση που επιθυμούμε λίγη λίγη ανάλογα με τη συνταγή που έχουμε επιλέξει προσέχοντας να μην παραμεριστεί το κουρκούτι. Αφού έχουμε απλώσει παντού τη γέμιση αραιώνουμε με λίγο νερό το κουρκούτι που περίσσεψε και καλύπτουμε τη γέμιση προσέχοντας να μην υπάρχει σημείο της ακάλυπτο. Ραντίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου (αν έχουμε αέρα και στο χαμηλό αν δουλεύουν οι εστίες) μέχρι να πάρει η επιφάνεια μας ένα χρώμα χρυσό.


Πηγή
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!