Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Samsung Galaxy S4

Στο ιστορικό θέατρο της Νέας Υόρκης Radio City Music Hall έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου Samsung Galaxy S4 Life companion μπροστά σε 6.000 θεατές και με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων απ’ όλο τον κόσμο.

Το νέο κινητό παρουσιάστηκε από τον JK Shin, πρόεδρο της μονάδας IT & Mobile Communication της Samsung, ενώ στην εκδήλωση δόθηκε ένας τόνος θεατρικότητας ελέω Broadway και έχοντας ως κυριότερη έκπληξη την εγκατάλειψη των λατινικών αριθμών στην ονομασία της συσκευής.

Κύρια χαρακτηριστικά

Το S4 δεν έχει πολλές διαφορές συγκριτικά με τον προκάτοχο του. Συγκεκριμένα προσφέρει στον χρήστη μια full HD εικόνα (1920x1080) και μια οθόνη 5 ιντσών. Η συσκευή είναι πιο ελαφριά και πιο δυνατή από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ για τον επεξεργαστή δεν έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Στα specs υπάρχουν δύο εκδόσεις: μία με τετραπύρηνο μοντέλο στα 1,9GHz και μία με οκταπύρηνο στα 1,8 GHz, ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16, 32 και 64 GB, ενώ η μνήμη είναι στα 2 GB. Πολύ σημαντικό ότι το Galaxy S4 δουλεύει σε όλα τα δίκτυα LTE.

Στο νέο κινητό της Samsung ξεχωρίζει η κάμερα, όπου έχει δοθεί μεγάλη έμφαση, προσφέροντας στους λάτρεις της φωτογραφίας εικόνα ανάλυσης 13 megapixel.

Παρέχει δύο κάμερες μία εμπρόσθια και μία οπίσθια προκειμένου να μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις. Η οπίσθια κάμερα είναι 13 megapixel και η εμπρόσθια 2 megapixel. Με το dual camera είναι εφικτή η ταυτόχρονη λήψη video και φωτογραφιών ή ακόμη και διενέργειας βιντεοκλήσεων με τη χρήση τόσο της οπίσθιας όσο και της εμπρόσθιας.

Εκεί που η εταιρεία έδωσε βαρύτητα και έκανε πολλές βελτιώσεις, είναι το λογισμικό και το μενού. Συγκεκριμένα μερικά σημεία που ξεχωρίζουν είναι:

- Eye tracking: Η ιδιαιτερότητα της εφαρμογής είναι ότι παρακολουθεί τα μάτια του κατόχου του τηλεφώνου. Δηλαδή εάν παρακολουθήσεις ένα αρχείο video και στρέψεις το βλέμμα σου άλλου, σταματά η αναπαραγωγή του, και αν επιστρέψεις στην οθόνη ξαναρχίζει.

- AirView: Η εφαρμογή αυτή κάνει την οθόνη εξαιρετικά ευαίσθητη καθώς ανοίγει ένα πρόγραμμα πριν προλάβεις καν να αγγίξεις την οθόνη.

- GroupShare: Το groupshare σου δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεσαι μουσική με φίλους.

- SDrive: Μια εφαρμογή φωνητικής πλοήγησης, όπου απασχόλησε για αρκετή ώρα τους υπεύθυνους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

STranslator:
Εντύπωση έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο προεγκατεστημένος μεταφραστής της εταιρείας, λειτουργεί σε 9 γλώσσες, αλλά δυστυχώς σε αυτές δεν συγκαταλέγονται τα ελληνικά.

Τέλος μια νέα δυνατότητα που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός πως το Galaxy S4, είναι το πρώτο κινητό που μπορείς να το χειριστείς φορώντας ακόμη και γάντια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τομέα κινητών και πληροφορικής της Samsung, JK Shin το νέο "παιδί" της Samsung θα είναι διαθέσιμο τέλος Απριλίου και σε 155 χώρες. Το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της τιμής, που κάτι μας λεει ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα προσιτή σε όλους.
Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!