Υλικά για 10 άτομα
Για το Κανταΐφι
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. μαργαρίνη
Για την κρέμα γαρνιρίσματος
700 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35%
180 γρ. ζάχαρη ....κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κρόκοι αβγού
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης τρίμμα
40 γρ. αλεύρι μαλακό
40 γρ. κορν φλάουρ
½ κουταλάκι γλυκού βανιλίνη
50 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%
Εκτέλεση
Περνάμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο ταψί με το κανταΐφι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 5 με 8 λεπτά. Ενώ ψήνουμε, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 200 γρ. νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε. Θα καταλάβουμε ότι το κανταΐφι είναι έτοιμο μόλις ροδίσει. Τότε το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το σιρόπι.
Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους κρόκους. Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός (αυτό το κάνουμε γιατί αν ρίξουμε το κορν φλάουρ σε καυτό γάλα σβολιάζει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα). Αφού βράσει καλά το γάλα ρίχνουμε το μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ καλά μέχρι το γάλα να σφίξει, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Ύστερα, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η κρέμα μας. Τέλος, απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με το κανταΐφι. Για να το γαρνίρουμε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Με μία σακούλα με κορνέ γαρνίρουμε όλο το ταψί με την σαντιγί και ρίχνουμε επάνω φιστίκι Αιγίνης τρίμμα.