Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Τραχανόπιτα»

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
600 γραμμάρια ξινός τραχανάς
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
300 γραμμάρια... φέτα
ξερός δυόσμος

ΥΛΙΚΑ ΓIΑ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό σταρένιο αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι για να γίνει αφράτη η ζύμη
λίγο αλάτι
νερό όσο σηκώσει για να μη γίνει σφιχτή ή πολύ αραιή η ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο. Αφού μαραθεί καλά ρίχνω και το δυόσμο. Έχω ήδη μουλιάσει για 30 περίπου λεπτά τον τραχανά σε λίγο νερό ίσα να τον σκεπάζει. Στη συνέχεια τον στραγγίζω και προσθέτω φέτα και κρεμμύδια ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια φτιάχνω το φύλλο ανακατεύοντας τα ανωτέρω υλικά και ζυμώνοντας προσεκτικά. Ανοίγω ένα φύλλο για πάνω και ένα για κάτω. Βάζω το ένα σε λαδωμένο ταψί και στρώνω από πάνω τη γέμιση. Τοποθετώ και το άλλο φύλλο και αφού χαράξω την πίτα την ψήνω για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!