Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Άκυρο το νικητήριο τραγούδι της Δανίας στην Eurovision

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα της δανέζικης ιστοσελίδας NOS, το οποίο κάνει λόγο για «κλοπή» στη φετινή Eurovision…
επισημαίνοντας τις ομοιότητες ανάμεσα στο νικητήριο τραγούδι «Only Teardrops» της Έμιλι ντε Φόρεστ και το τραγούδι «I Surrender» από το δανέζικο συγκρότημα K-Otic, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002.

Μάλιστα, η ολλανδική εφημερίδα «Telegraaf» αναφέρει μία δήλωση του Έρικ βαν Τιν, μουσικού παραγωγού και κριτή talent shows, ο οποίος λέει: «Τα τραγούδια της Eurovision θα έπρεπε να είναι νέες συνθέσεις. Η μελωδία του φλάουτου στο φετινό νικητήριο τραγούδι είναι σαφώς ολόιδια με αυτή του τραγουδιού «I Surrender». Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι παραγίνεται μεγάλος λόγος, επειδή τα δύο τραγούδια είναι παρόμοια μόνο στην εισαγωγή τους».

Από πλευράς του, ο Μπαρτ Βόνκεν, πρώην μέλος του συγκροτήματος K-Otic, μιλώντας στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό 3FM, είπε σχετικά: «Δεν πρόσεξα καν την ομοιότητα όταν άκουσα το τραγούδι της Δανίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Μερικές νότες ακούγονται ίδιες, αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για να κάνουμε λόγο για κλοπή».

Αυτό είναι το Only Teardrops της Emmelie de Forest που κέρδισε την Eurovision


κι αυτό είναι το I surrender των K-otic


πηγη:oloigiaolous.gr
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!