Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ποδηλατικοί αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, διοργανώνουν για τρίτη φορά τους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας στην Άνω Χώρα, στις 24 και 25 Αυγούστου 2013.
Μέχρι σήμερα η συμμετοχή είναι μεγάλη, με ξεχωριστές συμμετοχές, όπως των πρωταθλητών μας σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο Περικλή Ηλία και Σκυλοδήμου Παναγιώτη οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους και στους αγώνες το 2013.
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:
Σάββατο 24 Αυγούστου από 17:00
-Αγώνα Road Bike 35km σε άσφαλτο ( 2 κατηγορίες ενηλίκων : 18-35 & 35 ετών και άνω)
Το βράδυ του Σαββάτου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Χώρας με έδρα την Άνω χώρα Ναυπακτίας και οι γυναίκες του χωριού, καλωσορίζουν και φιλεύουν με παραδοσιακές πίτες, γλυκά και τσίπουρο τους αγωνιζόμενους και τους επισκέπτες, αναδεικνύοντας τις γευστικές παραδόσεις της περιοχής.
Κυριακή 25 Αυγούστου από 09:00
-Αγώνα Mountain Bike 41km σε δασικά μονοπάτια( 2 κατηγορίες ενηλίκων: 18-35 & 35 ετών και άνω)
-Αγώνα Fun Mountain Bike 24km σε δασικά μονοπάτια ( 2 κατηγορίες: ενηλίκων και εφήβων14-18 ετών)
Παράλληλα κατά τη διάρκεια των αγώνων της Κυριακής θα διεξάγονται:
- Παιδικός Ποδηλατικός Αγώνας μικρής απόστασης για παιδιά 9 έως 14 ετών
- Kid bike για παιδιά έως και 8 ετών με την βοήθεια εκπαιδευτικών της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ξενοδόχων Ναυπακτίας οι τιμές σε όλα τα ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής έχουν καθοριστεί στα 20€ ανά άτομο για τα δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 15€ ανά άτομο για τα 3κλινα – 4κλινα και 5κλινα δωμάτια με πρωινό.
Για αναλυτική ενημέρωση κρατήσεις δωματίων και εγγραφές επισκεφτείτε το site των αγώνων www.bike.prasinomple.gr
Η Άνω-Χώρα βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μ. σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα, στη μέση ενός καταπληκτικού δάσους με έλατα και καστανιές που εισχωρούν μέχρι το χωριό. Είναι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική στην Ελλάδα και δίκαια έχει χαρακτηριστεί σαν τις “Άλπεις” της Ελλάδας.
Η ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Πηγή

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!