Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλεια μπισκότα με λευκή και μαύρη σοκολάτα!

Φτιάξτε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μπισκοτάκια με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ
• 800 γρ. αλεύρι
• 80 γρ. κακάο
• 3 αυγά
• 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού .....
μπέικιν πάουντερ
• 600 γρ. σοκολάτα λευκή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την λευκή σοκολάτα) μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
2. Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα στο ψυγείο.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή ό,τι σχήμα θέλουμε, κόβουμε τα μπισκότα.
4. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι του φούρνου και τα ψήνουμε στους 160-170 από 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
5. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα εκτός μπεν-μαρί (φροντίζουμε η κουτάλα να φτάνει μέχρι τα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην σχηματιστεί κρούστα), για να κρυώσει (όχι να παγώσει), γύρω στους 30 βαθμούς.
6. Βουτάμε σ' αυτήν το μισό από κάθε μπισκότο και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
7. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, έτοιμα προς κατανάλωση!

Πηγή


Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!