Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

iPhone, η αρχή του τέλους; (video)

Από το κακό στο χειρότερο; Μόνο έτσι θα μπορούσε κανείς την πορεία του iphone. Πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε το τελευταίο iphone το 5S. Οι κριτικές που απέσπασε μέτριες. Προσπάθησε να κλέψει τις εντυπώσεις με την αρχιτεκτονική 64 bit του επεξεργαστή αλλά δεν συγκίνησε τους ειδικούς καθώς δεν υπάρχει ακόμα ούτε μία εφαρμογή για κινητά που να τον υποστηρίζει.

Όταν βγήκε το πρώτο iphone  ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του. Πως όμως θα τα κατάφερνε το  κλειστό λογισμικό iOS απέναντι στον ανταγωνισμό; Στην αρχή πολύ καλά καθώς κάθε εταιρεία κινητών τηλεφώνων είχε σχεδόν το δικό της λογισμικό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να συγκριθεί με το iOS.
Μετά όμως ήρθε η Google και πρόσφερε στα κινητά το Android.Βασισμένο σε Linux και φυσικά ελεύθερο. Ελεύθερο σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε έχει γνώσεις θα μπορούσε να φτιάξει το δικό του λογισμικό για κινητά βασισμένο φυσικά σε Android, όπως και συνέβει.   Ελεύθερο λογισμικό απέναντι σε κλειστό… Ελεύθερο σημαίνει έχεις χιλιάδες κόσμο να ‘δουλεύει’ για εσένα, καλύτερα όχι να δουλεύει να σε βοηθάει από hobby.Δεν χρειάζεται να πούμε το αποτέλεσμα, μόνο να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα . Στην έκδοση iOS 6 η Apple αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τους χάρτες της Google και την τεχνολογία φωνητικών εντολών της Google πάλι. Όσο για το iOS 7 διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.
Κάτι απρόσμενο φαίνεται ότι έχουν συναντήσει κάποιοι χρήστες στο iPhone 5S τους. Κάτι που μας θυμίζει λιγάκι Windows... Συγκεκριμένα, μιλάμε για την «μπλε οθόνη».


Οι σχετικές αναφορές έχουν γίνει σε forum της Apple, με μία σειρά από χρήστες να σημειώνουν ότι τα iPhone 5S τους πραγματοποιούν τυχαίες επανεκκινήσεις μετά από την εμφάνιση μίας «blue screen of death». Σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα, αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιούνται οι iWork εφαρμογές της αμερικανικής εταιρείας.
Η Apple δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση για το συμβάν, το οποίο, πάντως, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και από video σαν αυτό που ακολουθεί.


Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!