Υλικά
25-30 γρ.μαγιά νωπή
2 κούπες γάλα
2 αβγά
3 κούπες αλεύρι
350 γρ. τυρί φέτα,πικάντικο τριμμένο με....
το χέρι
λίγη ρίγανη
2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και με λίγο από το γάλα τη διαλύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,τα αβγά,τη φέτα,το αλεύρι,τη ρίγανη,
τα λουκάνικα και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν.
Βάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 29×38εκ. λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια μπόλικα κίτρινα τυριά και απλώνουμε
τις ροδέλες της πιπεριάς.Προσθέτουμε και πάλι λίγη ρίγανη.
Αφήνουμε να σταθεί έτσι για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια,γύρω στα 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγη
25-30 γρ.μαγιά νωπή
2 κούπες γάλα
2 αβγά
3 κούπες αλεύρι
350 γρ. τυρί φέτα,πικάντικο τριμμένο με....
το χέρι
λίγη ρίγανη
2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και με λίγο από το γάλα τη διαλύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,τα αβγά,τη φέτα,το αλεύρι,τη ρίγανη,
τα λουκάνικα και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν.
Βάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 29×38εκ. λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια μπόλικα κίτρινα τυριά και απλώνουμε
τις ροδέλες της πιπεριάς.Προσθέτουμε και πάλι λίγη ρίγανη.
Αφήνουμε να σταθεί έτσι για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια,γύρω στα 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγη