Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το ΣτΕ επικύρωσε πειθαρχικές ποινές εναντίον της Χριστίνας Ιακωβίδου

Αθήνα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις αιτήσεις της οδοντίατρου Χριστίνας Ιακωβίδου, η οποία ζητούσε να ακυρωθούν αποφάσεις του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων που της επέβαλαν πειθαρχικές ποινές εξάμηνης προσωρινής παύσης από την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Οι πειθαρχικές ποινές ανάγονται σε ....
παραβάσεις του δεοντολογικού κανονισμού των οδοντιάτρων, λόγω των διαφημιστικών συνεντεύξεων που έδωσε το 2000 η κ. Ιακωβίδου, σε περιοδικά, αλλά και σε άρθρο που δημοσίευσε σε περιοδικό και πάλι και γινόταν αναφορά σε περιστατικά τα οποία δημιούργησαν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι δημοσιεύσεις συνοδευόντουσαν και από αποκαλυπτικές φωτογραφίες της εν λόγω οδοντιάτρου. Οι δικαστές δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς της, ότι οι επίμαχες δημοσιεύσεις έγιναν εν αγνοία της και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δημοσιεύματα επεδίωκαν «με επιδεικτικό τρόπο να διαφημίσει εμπορικώς τις υπηρεσίες της και να καταδείξουν την επιστημονική υπεροχή της έναντι των συναδέλφων της», ενώ προσέβαλλαν την τιμή και την αξιοπρέπεια των οδοντιάτρων.

Το ΣτΕ, επίσης, δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της για αντισυνταγματικότητα και μη νόμιμη έκδοση των πειθαρχικών αποφάσεων.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!