Κι ενώ εμείς νομίζουμε ότι τα πιάτα μας και η κουζίνα αστράφτει έρχονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα να εντοπίσουν παθογόνα μικρόβια και βακτήρια στο 90% των πετσετών που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα!
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικό δείγμα 82 πετσετών που συλλέχθηκαν από σπίτια πέντε μεγάλων πόλεων στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Στο 89% αυτών εντοπίστηκαν .....
κολοβακτηρίδια, ενώ το μικρόβιο E.coli εντοπίστηκε στ 25,6% αυτών.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές η παρουσία μεγάλου πληθυσμού βακτηρίων του εντέρου στις πετσέτες και τα ποτηρόπανα τα καθιστά παράγοντες κινδύνου για τη μεταφορά παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα, αλλά και στον άνθρωπο.
Η καλύτερη λύση είναι να πλένουμε πιο συχνά τις πετσέτες της κουζίνας – κατά προτίμηση μετά από κάθε χρήση – χρησιμοποιώντας χλωριούχο διάλυμα και απλώνοντάς τις στον ήλιο να στεγνώσουν. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιούμε συχνότερα χαρτί κουζίνας που είναι μιας χρήσεως.
πηγη
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικό δείγμα 82 πετσετών που συλλέχθηκαν από σπίτια πέντε μεγάλων πόλεων στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Στο 89% αυτών εντοπίστηκαν .....
κολοβακτηρίδια, ενώ το μικρόβιο E.coli εντοπίστηκε στ 25,6% αυτών.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές η παρουσία μεγάλου πληθυσμού βακτηρίων του εντέρου στις πετσέτες και τα ποτηρόπανα τα καθιστά παράγοντες κινδύνου για τη μεταφορά παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα, αλλά και στον άνθρωπο.
Η καλύτερη λύση είναι να πλένουμε πιο συχνά τις πετσέτες της κουζίνας – κατά προτίμηση μετά από κάθε χρήση – χρησιμοποιώντας χλωριούχο διάλυμα και απλώνοντάς τις στον ήλιο να στεγνώσουν. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιούμε συχνότερα χαρτί κουζίνας που είναι μιας χρήσεως.
πηγη