Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τι να ΜΗΝ κάνεις στην Ιταλία!!!!


Οι Ιταλοί λατρεύουν να δίνουν συμβουλές ακόμα κι αν απλά ζήτησες για οδηγίες για ένα δρόμο, εκείνοι θα σου πούν τι να κάνεις και πώς... για ένα σωρό πράγματα και φυσικά θα σου πουν να μην πας στον αρχικό προορισμό γιατί υπάρχει ένα καλύτερο μέρος που πρέπει να δεις!! Ίσως για αυτό να τοςυ αγαπάμε τόσο..
. γιατί είναι παθιασμένοι, ισχυρογνώμονες και αυθεντικοί! Για την φιλόξενία τους δεν θα μιλησώ καθόλου... άλλωστε είναι τις πάσιν γνωστή!!

Τι όμως ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να κάνετε στην γείτονα χώρα;;;



Μην επισκεφτείτε το Βατικανό ντυμμένοι προκλητικά!!

-Γιατί πολύ απλά θα σας απαγορεύουντην είσοδο στην πόλη!!



ΜΗΝ παρκάρετε πίσω από τις κίτρινες γραμμές!!

-Ή τις ροζ! ή τις μπλε!!! Αν θέλετε να εξοικονομήσετε κανένα ευρώ!! Οι λευκές γραμμές είναι δωρεάν ενώ οι μπλε με χρέωση, οι κίτρινες είναι για αναπήρους και οι ροζ είναι για εγκύους!!
Μην περιμένετε να ακολουθήσετε κατα γράμμα το πρόγραμμα που φτιάξατε!

-Όποιος έχει επισκεφτεί την Ιταλία γνωρίζει ότι υπάρχουν oi "ώρες" και ... οι ιταλικέςς ώρες!! Που δεν συντονίζΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ με αυτές του ρολογιού σας!!



ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε γόνδολα για τις μεταφορές σας!

-Επιλέγοντας να κινηθείτε με γόνδολα στην Βενετία, που είναι άκρως ρομαντικό, θα χρεωθείτε με 65 ευρώ το άτομο!!! Αν τα έχετε... μην διστάσετε!! Αλλά αν 130 ευρώ σας φαίνονται πολλά για μια βόλτα στα κανάλια χρησιμοποιήστε ένα traghetto (το ταξί των καναλιώn) για τις μεταφορές σας με 5 ευρώ πάνω κάτω!!



ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε το σύντομο δρόμο που σας υπέδειξε το google maps!

-Αν έχετε νοικιάσει αυτοκίνητο για να γυρίσετε την Ιταλία, λογικά θα χρησιμοποιείτε το GPS του! Αυτό που το GPS δεν ξέρει είναι ότι, ιδιαίτερα στην νότια Ιταλία, οι δρομοί είναι στενοί, με λακούβες, χωρίς πινακίδες και γενικά ο χειρότερος εφιάλτης του τουρίστα... μην προσπαθήσετε να κερδίσετε χρόνο επιλέγοντας την πιο σύντομη διαδρομή που σας προτείνετε γιατί δεν ξέρετε πώς θα είναι αυτή!!



ΜΗΝ περιμένεις να γευτείς την αυθεντική ναπολιτάνικη BOLOGNESE στην Νάπολη!

-Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει!! Έτσι για ξέρετε: Στην Γένοβα για πέστο. Στην Νάπολη για πίτσα. Στην Μπολόνια για λουκάνικο και τορτελίνια, ραβόλια, λαζάνια... ό,τι γεμιστό. Στο Μιλάνο για ριζότο. Στη Ρώμη για καρμπονάρα.

ΜΗΝ δίνεις σε όλους φιλοδορήματα!!

-Τα φιλοδορήματα δεν είναι υποχρεωτικά ή συνηθισμένα στην Ιταλία!!



ΜΗΝ ζητήσεις από το σερβιτόρο να σου φέρει παρμεζάνα για να βάλεις στην μακαρονάδα με θαλασσίνα που παράγγειλες!!

-Εκτός κι αν θέλεις να τον δεις να βάζει τα κλάματα!! Βασικός κανόνας τη ιταλικής κουζίνας είναι να ΜΗΝ ανακατεύτεις ΠΟΤΕ τυρί με θαλασσινά!!



ΜΗΝ προσπαθήσεις να χωρέσεις την Ρώμη σε ένα ήδη φορτωμένο πρόγραμμα!
ΜΗΝ πιστέψεις όυτε για μια στιγμή ότι σε αυτό το ταξίδι θα επικοινωνείς ΜΟΝΟ στα αγγλικά!

Στης τουριστικές περιοχές δεν θα έχεις πρόβλημα με την γλώσσα... αλλά έξω από αυτές!! Αυτοσχεδιάσε και πάρε ένα καλό ιταλικό λεξικό!! Η Ιταλία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά κατοίκων που μιλούν αγγλικά!
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!