Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Γλάσο τυριού –Όταν ένα απλό κέικ θέλει να εντυπωσιάσει

Μια πολύ νόστιμη ιδέα για να μετατρέψει κανείς ακόμη και το πιο απλό κέικ βανίλιας σε μια πιο γιορτινή εκδοχή του, είναι να φτιάξει ένα γλάσο από ανθότυρο ή φρέσκο τυρί κρέμα και να ντύσει το καθημερινό γλυκό «με τα καλά του».
Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αφού κρυώσει, κόβετε το ψημένο στρογγυλό κέικ οριζόντια σε έναν ή δύο δίσκους –όπως σας αρέσει και ....
ανάλογα και το ύψος του. Απλώνετε με τη σπάτουλα γλάσο τυριού στην επιφάνεια των δίσκων, αν θέλετε προθέτετε και καβουρντισμένα αμύγδαλα, και τους ξαναβάζετε τον έναν πάνω στον άλλο δίνοντας στο κέικ το αρχικό του σχήμα. Καλύπτετε και την επιφάνεια με γλάσο τυριού, σκεπάζοντας αν σας αρέσει ακόμη και τα πλαϊνά του. Μπορείτε να περιχύσετε και με κάποιο σιρόπι (όπως καραμέλας), και, ιδού, μια λαχταριστή τούρτα, έτοιμη για σερβίρισμα.

Πώς θα φτιάξετε γλάσο τυριού

Υλικά • 275 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι • 175 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη • το ξύσμα 1 λεμονιού και 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (αν θέλετε άρωμα λεμόνι) • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση Χτυπάτε μαζί με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα ή το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού (αν βάλετε). Χτυπάτε ξεχωριστά ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνετε κι αυτή στο μείγμα με σταθερές κινήσεις. Ανακατεύετε πολύ καλά λίγο ακόμη με το μίξερ και το γλάσο είναι έτοιμο.

Κλασική συνταγή Το γλάσο τυριού χρησιμοποιείται στα κέικ, τα μάφιν, το κέικ καρότου –η κλασική συνταγή περιέχει βούτυρο αντί για κρέμα γάλακτος και γίνεται κυρίως με φρέσκο τυρί κρέμα. Ως αρωματικό συνηθίζεται η βανίλια.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!