Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ατομικά κέικ με σοκολάτα καρύδια και κονιάκ


Υλικά
βούτυρο: 75 γρ., λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
αλεύρι: 225 γρ. για όλες τις χρήσεις
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
αλάτι: λίγο
ζάχαρη: 50 γρ.
καρυδόψιχα: 50 γρ. τριμμένη
σοκολάτα κουβερτούρα: .....
100 γρ., κομμένη σε κομματάκια
κονιάκ: 3-4 κουταλιές της σούπας
γάλα: 175 ml
πορτοκάλι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
αυγό: 1 χτυπημένο
λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείφετε 12 φορμάκια ή θήκες με λίγο βούτυρο. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα με το χύμο του πορτοκαλιού, το κονιάκ, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Τα χτυπάτε ελαφρά με το πιρούνι.
Προσθέτετε κατόπιν το υγρό μείγμα σιγά - σιγά στο μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά.
Μοιράζετε το μείγμα του κέικ στα φορμάκια γεμίζοντας τα 2/3 του ύψους τους. Τα ψήνετε στους 180° C, 20' περίπου, μέχρις ότου φουσκώσουν και ροδίσουν. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα συνοδεύτε με την κρέμα γάλακτος.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!