Σε ισχύ τέθηκε από 13 Δεκεμβρίου 2014 η νέα κοινοτική νομοθεσία για τη σήμανση τροφίμων.
Σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή μέσω ...των πληροφοριών που αναγράφονται στις ετικέτες τροφίμων.
Οι βασικές αλλαγές στη σήμανση τροφίμων είναι οι παρακάτω:
-Οριοθετείται ελάχιστο μέγεθος γραμματοσειράς.
-Σαφέστερη καταγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών, όπως γλουτένη, λακτόζη κλπ, ενώ η ίδια σήμανση θα πρέπει να αναγράφεται και στους καταλόγους εστιατορίων και cafe.
-Υποχρεωτική αναφορά προέλευσης για τα νωπά κρέατα και πουλερικά.
Για το νέο κανονισμό ισχύει μεταβατική περίοδος τριών ετών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση, ενώ προβλέπεται και η εξάντληση των αποθεμάτων για τα τρόφιμα που διατίθενται, ήδη, στην αγορά ή φέρουν σήμανση πριν από τις 13 Δεκεμβρίου 2014.
πηγη