Υλικά
350 gr. μακαρόνια no.2
1 κύβο ζυμαρικών MAGGI
250 gr. κεφαλογραβιέρα
500 gr. φέτα πικάντικη
4 αυγά
250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας .......
αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 παξιμάδια
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό, στο οποίο προσθέτουμε ένα κύβο ζυμαρικών MAGGI.
Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο τριμμένο τυρί και τα κρατάμε ζεστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Τρίβουμε τα τυριά και χτυπάμε σε ένα μπώλ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το αλεύρι.
Σε ένα ταψί αντικολλητικό ρίχνουμε το ¼ των τυριών, προσθέτουμε στρώσεις εναλλάξ μακαρόνια – τυριά.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών-γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και κουνάμε ελαφρά το ταψί.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα παξιμάδια και φουρνίζουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά. Μακαρονόπιτα
Tips:
~ Αυτή είναι η πιο κλασική εκδοχή για την μακαρονόπιτα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη ζυμαρικών, με την προυπόθεση να είναι χοντρά.
πηγη