Υλικά για τη ζύμη :
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (εμένα μου πήρε λίγο λιγότερο)
Υλικά για τη γέμιση :
350 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
Μια χούφτα ψιλοκομμένο
δυόσμο
Πιπέρι
Για το ψήσιμο :
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Σε μια λεκάνη , ρίχνουμε το αυγό , το λάδι και το γιαούρτι και τα αναμιγνύουμε με το σύρμα . Όταν γίνουν σαν κρέμα προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και διαδοχικά , ζυμώνοντας με το χέρι . Θα πετύχουμε μια μαλακή και εξαιρετικά εύπλαστη ζύμη . Την αφήνουμε για λίγο στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση , ανακατεύοντας με ένα πιρούνι όλα τα υλικά .
Τότε στον πάγκο έργασίας μας αδειάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε (πανεύκολα) σε φύλλο 35x45 . Το χωρίζουμε με μαχαίρι στα δύο από πάνω μέχρι κάτω ξεκινώντας από τη στενή πλευρά και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και στα δυο κομμάτια . Ρολάρουμε τότε και σχηματίζουμε δυο μακρόστενα ρολά με την ένωση προς τα κάτω . Κόβουμε με το μαχαίρι σε τρίγωνα τυροπιτάκια και τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους στα ταψιά του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Απλώνουμε με πινέλο το χτυπημένο αυγό στην επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην προτελευταία σχάρα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν…Γίνονται ανάρπαστα !
Καλή σας όρεξη!
πηγη