Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μπισκότα πεταλούδες

Υλικά
1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ
150 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ....άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1,5 κουτάλι της σούπας κακάο (ή λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)

Εκτέλεση
Δημιουργείτε τη ζύμη προσθέτοντας τα υλικά (εκτός από το κακάο) και ζυμώνετε. Πρέπει να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην κολλάει γιατί θα το ανοίξουμε με τον πλάστη. Αν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέστε λίγο αλεύρι ή κόρν φλάουρ. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Προσθέστε στο ένα από τα δύο το κακάο (ή το χρώμα) και ξαναζυμώστε για να πάει παντού.



Βάλτε τα δύο ζυμαράκια σε ένα μπολ στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Τοποθετήστε λαδόκολλα στον πάγκο και ανοίξτε τα με τον πλάστη. Προσπαθήστε όσο γίνεται να έχουν το ίδιο μέγεθος. Βάλτε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη και κόψτε την ακριβώς στη μέση για να βγουν δύο κομμάτια. Τυλίξτε τις δύο ζύμες σε ρολό. Κόψτε με ένα μαχαίρι τις άκρες για να βγουν ίσιες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.



Ενώστε τα δύο ρολά και βάλτε τα στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να δέσουν και να κόβονται εύκολα. Κόψτε με ένα καλό μαχαίρι τη ζύμη σε τεμάχια.






Πιέστε με τα δάχτυλά σας στο κέντρο του κάθε μπισκότου έτσι ώστε να βγει το σχήμα της πεταλούδας. Τραβήξτε ελαφρώς προς τα έξω τις άκρες έτσι ώστε να βοηθήσετε να εμφανιστούν και οι «κεραίες» της πεταλούδας



Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 165ο με 170ο μέχρι να ροδίσουν.



Καλή επιτυχία!

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!