Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

10 μαθήματα ζωής από τον Albert Einstein

Ο Albert Einstein μπορεί να ήταν μια ιδιοφυΐα και ένας μεγάλος επιστήμονας, αλλά ήξερε ένα-δύο πράγματα για τη ζωή. Καταλάβαινε τη σημασία της φαντασίας, την ανάγκη να συνεχίζει να κινείται προς τα εμπρός και το σημαντικότερο, να συνεχίζει να μαθαίνει. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει «σχεδιαστεί» για να μένει στάσιμος, ενώ το πλήρες δυναμικό του δεν είναι ακόμα γνωστό από τους επιστήμονες. Το να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και τις δυνατότητες σου είναι η προσωπική σου ευθύνη – αν κάνεις το αντίθετο, είναι σαν να προσπαθείς να εξαπατήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό!
“Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι να ξέρεις πως να.....
κρύβεις τις πηγές σου” – Albert Einstein

1. «Το μέτρο της νοημοσύνης είναι η ικανότητα να αλλάξει.»
Με άλλα λόγια, πρέπει να είσαι γνώριμος και όχι να βάζεις το κεφάλι σου στην άμμο!
Ο κόσμος και η οικονομία αλλάζει συνεχώς. Όποιο κι αν είναι το επάγγελμα σου, θα πρέπει να κοιτάξεις το μέλλον και να καταλάβεις πως αυτές οι αλλαγές θα σε επηρεάσουν.

2. «Η μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο»

Μην σταματάς ποτέ να αναπτύσσεις τον εαυτό σου και να μαθαίνεις νέα πράγματα και ικανότητες. Αν μάθεις νέες γλώσσες ή ένα μουσικό όργανο, για παράδειγμα, θα μπορείς είτε να βγάζεις περισσότερα χρήματα χάρη σε αυτές τις δεξιότητες, είτε να τις χρησιμοποιήσεις ως εναλλακτικές αν μείνεις μια μέρα χωρίς δουλειά.

3. «Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ταλέντο. Το πάθος μου είναι η περιέργεια»

Έχε στόχους και όνειρα και ποτέ μην σταματάς έως ότου επιτύχεις. Γράψε κάπου όλους τους στόχους σου και ξεκίνα να αναλαμβάνεις δράση για να τους επιτύχεις όλους. Ακόμη κι αν δεις ένα ωραίο διαμορφωμένο σπίτι στο Pinterest και πεις «το θέλω,» γράψε ένα σχέδιο και ξεκίνα τη δράση σιγά-σιγά έως ότου φτιάξεις και το δικό σου σπίτι έτσι.

4. «Φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη. Ο κόσμος θα έχει μια γενιά ηλιθίων.»

Όπως έλεγε και ο ίδιος του, «Χρησιμοποιώντας αυτό το απόσπασμα, εννοώ ότι πρέπει να μείνουμε στις τάσεις της τεχνολογίας, αλλά να μην την αφήσουμε να αναλάβει τη ζωή μας!»

Η τεχνολογία μας έχει να κάνει να κρυβόμαστε πίσω από οθόνες, τηλέφωνα και γραπτά μηνύματα. Πάρε τη συνομιλία στα χέρια σου, φέρε τη σωστή ισορροπία στη ζωή σου και θα δεις έναν κόσμο γεμάτο από ευκαιρίες.

Η ζωή χρειάζεται ισορροπία, οπότε χρησιμοποίησε την τεχνολογία προς όφελος σου.

5. «Το θέμα με το χρόνο είναι πως δεν γίνεται να γίνουν όλα μέσα σε μια στιγμή.»

Είμαστε όλοι ένοχοι όταν λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε κάποια πράγματα. Το χρόνο δεν πρέπει να τον χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Αντί να κάθεσαι να ακούς ράδιο, να βλέπεις τηλεόραση και να χαζομεράς, άνοιξε ένα βιβλίο, άκου ένα podcast για κάτι που αγαπάς και μάθε κάτι καινούργιο. Όλοι δουλεύουμε, αλλά βρίσκουμε χρόνο για πράγματα τα οποία μας εμπνέουν και μας κάνουν εξυπνότερους.

6. «Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, στην πραγματικότητα δεν έχει δοκιμάσει τίποτα καινούργιο.»

Όταν ρισκάρεις για κάτι είναι τρομαχτικό, αλλά εξίσου τρομαχτικό είναι να ζεις χωρίς να κάνεις τίποτα καινούργιο.
Όταν ξεκινάς μια νέα ζωή ή μια νέα επιχείρηση σημαίνει πως φεύγεις από τη «ζώνη άνεσης» και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο.

7. «Υπάρχουν δύο τρόποι για να ζεις: μπορείς να ζήσεις σαν να μην υπάρχουν θαύματα, ή μπορείς να ζήσεις σαν ολόκληρη η ζωή σου να είναι ένα θαύμα.»

Με άλλα λόγια, είναι δική σου επιλογή το πως βλέπεις τη ζωή σου και το περιβάλλον. Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις, ακόμη κι αν αυτά είναι μικρά πράγματα. Να εκτιμάς τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου. Να εκτιμάς ακόμα και έναν άνθρωπο ο οποίος σου πρόσφερε ένα φλιτζάνι τσάι.

Η ευτυχία δεν βρίσκεται πάντα στις μεγάλες χειρονομίες. Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις σου: τη γεύση του φαγητού, τα πουλιά που κελαηδούν, τη καθαρή μυρωδιά του πλανήτη μας και πάει λέγοντας. Είναι καταπληκτικό όλο αυτό που συμβαίνει τριγύρω μας, απλά εμείς σταματήσαμε να δίνουμε προσοχή.

8. «Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να είναι σε αυτά που δίνει και όχι σε αυτά που παίρνει.»

Σε μια εποχή οπού τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο για τη καθημερινότητα μας, είναι αυτονόητο πως αρκετοί από εμάς θα ανησυχούμε για την έλλειψη τους ή θα θέλουμε ακόμα περισσότερα. Τα χρήματα, ωστόσο, είναι μόνο το υποπροϊόν της αξίας που δίνουμε στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Σε γενικές γραμμές, η ενέργεια που βγάζουμε προς τα έξω όταν βοηθάμε άλλους ανθρώπους, επιστρέφει σε εμάς και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία.
“Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να εξετάζεται με βάση ότι δίνει και όχι ότι μπορεί να λάβει. Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας” – Albert Einstein

9. «Η φαντασία είναι το παν.»

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για να δημιουργήσεις μια διανοητική εικόνα της ζωής που θα ήθελες να έχεις. Δημιούργησε ένα όραμα με τον καλύτερο εαυτό σου και ξεκίνα να το κάνεις πραγματικότητα λαμβάνοντας δράση και αλλάζοντας ότι δεν σου αρέσει.

10. «Το μοναδικό πραγματικό πολύτιμο πράγμα είναι η διαίσθηση.»

Ακούγοντας τον ένστικτο σου ή εμπιστεύοντας την έκτη αίσθηση σου είναι κάτι που ο Albert Einstein πίστευε πάρα πολύ. Μοιάζει πολύ με το ένστικτο της μητέρας, η οποία για έναν ανεξήγητο λόγο καταλαβαίνει πότε κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά της.

Κάνε μια ειλικρινή συνομιλία με τον εαυτό σου. Τι νιώθεις; Τι θέλεις να επιτύχεις; Σε ποιο σημείο βρίσκεται στη ζωή σου; Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και ξεκίνα να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Άλλωστε, αυτό έκανε και ο Albert Einstein και κοίτα που έφτασε..
πηγη
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!