Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Κανέλα – Cinnamon and Orange Cookies

Τα Υλικά
200 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
150 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
200γραμ. ζάχαρη ή και λιγότερη ή και καθόλου
2 κουταλάκια ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ......
μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια baking powder
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι τριμμένα γαρίφαλα
500γραμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking powder.



Μέσα σ΄ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και το κονιάκ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα αυγών.

Η παλιά συνταγή συνιστά να ανακατεύσουμε με το χέρι - έτσι ανακάτευε τα υλικά η μητέρα μου, μέσα σε πήλινη λεκάνη - για να λιώσει καλά η ζάχαρη.



Εν συνεχεία, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θα αφρίσει.



Κατόπιν προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά και ελάχιστα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μία ζύμη μαλακή που να πλάθετε κορδόνι.




Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα βάζουμε μέσα σε ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αν και δεν χρειάζεται, γιατί δεν κολλάνε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα, για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους και το φούρνο μας.




Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί, ώσπου να κατέβη λίγο η θερμοκρασία τους.



Διατηρούνται τραγανά αρκετό καιρό μέσα σε κουτί μπισκότων.




Καλή επιτυχία!
πηγη
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!