Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Διά βίου μάθηση» από τον Γιώργο στους Αμερικανούς

Πρώτο κουδούνι χθες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα αλλά και για τον Γιώργο Παπανδρέου που και αυτός ξεκίνησε τις παραδόσεις του στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου Harvard.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε από χθες να διδάσκει και επισήμως στη «σχολή» Global Public Leaders Program εκεί όπου μεταξύ των φοιτητών του έχουν ενταχθεί και πολλοί αμερικανοί αξιωματούχοι σε ειδικό πρόγραμμα «δια βίου μάθησης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια του πρώτου μαθήματος, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» έδωσε στους φοιτητές του την απαραίτητη βιβλιογραφία και στην συνέχεια οριοθέτησε τα επιμέρους κεφάλαια στη βάση των οποίων θα αναπτυχθούν οι διαλέξεις του.

Ήδη στην ιστοσελίδα της σχολής John F. Kennedy School of Governement του Χάρβαρντ, ο κ. Παπανδρέου φιγουράρει ανάμεσα στη λίστα με τους καθηγητές της σχολής.

Το όνομά του βρίσκεται στον επίσημο κατάλογο των καθηγητών του φημισμένου πανεπιστημίου, στο οποίο λειτουργεί και το παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program, έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει τη νέα του διεύθυνση, τα τηλέφωνα και e-mail στην Αμερική, ενώ φουντώνουν και οι φήμες που τον θέλουν να έχει ενταχθεί στο επιτελείο για την προώθηση της υποψηφιότητας Ομπάμα μετά τις επαφές που είχε στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αντικείμενο των διαλέξεων του κ. Παπανδρέου θα είναι: Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, οι σκέψεις και οι προτάσεις για την θωράκιση της Ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την θέσπιση κανόνων για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών. Τέλος, η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη.

 Πηγή: protothema.gr
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!