Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικός καφές (οι σωστές αναλογίες για ένα φλυτζάνι)



Βαρύς γλυκός ~~~~~ 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Με ολίγη ~~~~~~~~ 1,75 κουταλ.του γλ. καφέ και 0,25 κουτ.του γλ. ζάχαρη
Πολλά βαρύς ~~~~~ 1,25 κουταλ. του γλ. καφέ και 2,50 κουτ. του γλ. ζάχαρη

Μέτριος ~~~~~~~~ 1 κουταλ. του γλ. καφέ και 1 κουτ. του γλ. ζάχαρη
Σκέτος ~~~~~~~~~ 2 κουταλ. του γλ. καφέ
Γλυκύς βραστός~~~ 1 κουταλ. του γλ.καφέ και 2,50 κουτ. του γλ. ζάχαρη
Ελαφρύς ~~~~~~~~ 0,75 κουταλ. του γλ. καφέ και 1,50 κουτ. του γλ. ζάχαρη


Υποδείξεις
1.Βάζω τα ανάλογο νερό στο μπρίκι ,το τοποθετώ στη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτω τα υλικά και ανακατεύω.
2. Στο μπρίκι ρίχνω πρώτα τη ζάχαρη και μετά τον καφέ
3. Για κα`ι`μάκι κάνω το εξής: Μόλις πάει να φουσκώσει ανακατεύω με το κουτάλι 2-3 φορές και μετά τον αφήνω να φουσκώσει και πριν αρχίσει να κοχλάζει τον κατεβάζω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Στον γλυκύ βραστό αφήνω να κοχλάσει.
4.Το φλυτζάνι που θα τον σερβίρω πρέπει να είναι στεγνό διότι διαφορετικά δε θα κρατήσει το κα`ι`μάκι.
5. Εάν έχω περισσότερους του ενός καφέδες κατά το σερβίρισμα,πρώτα ρίχνω από λίγο κα`ι`μάκι σε κάθε φλυτζάνι και μετά συμπληρώνω με τον υπόλοιπο καφέ.
Καλή επιτυχία
Νίνα




Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!